Miért kér a képen látható szép hölgy FM transzmittert a férjétől? Természetesen azért, hogy kocsiban ülve is a Mobil Rádió Budapestet hallgathassa. A legtöbb autórádió még nem képes online rádiók vételére, de egy viszonylag olcsó kütyüvel megoldható, hogy kocsivezetés közben is elérhetők legyünk.

Ehhez kell egy kocsi, benne egy hagyományos FM rádióval.

Kell egy mobil eszköz (pl: mobiltelefon), amivel lehet fogni az adást.

Kell az olcsó kütyü, melynek neve: FM transmitter.

Az FM transmitter arra jó, hogy kábel igénybevétele nélkül tudjuk autórádiónkon hallgatni külső jelforrásról érkező zenét.

Működési elv:
Az FM transmitter (mint a nevében benne is van) átviszi az analóg szinten tárolt jelet egy vivőfrekvencia segítségével, amit URH frekvencián fogni tudunk. Egy kis rádióadó, mely a kapott analóg jelet (ez jön a mobiltelefonról) kisugározza rádióhullámokra ültetve, és ezt már képes fogni az autórádiónk.

Az FM transmitter több változatban kapható, ára többnyire 1000 – 5000 forint között mozog, ed lehet kapni ettő drágábbat is. Az olcsóbb transzmitterek természetesen nem szólnak olyan szépen, érdemes egy kicsit drágábbat választani, hogy a megfelelő zenei élményt kapjuk.

Van amit közvetlenül a mobiltelefonra lehet csatlakoztatni és van olyan, amit a szivargyújtóba kell dugni, azon keresztül kap áramot, az analóg jelet pedig egy 3,5 mm-es jack-jack kábelen fogadja, amivel a mobiltelefon és a transzmitter van összekötve.

További információt a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet kérni.